با کاهش مصرف چربی و روغن از بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کنیم؟
بیماریهای قلبی عروقی یکی از دلایل اصلی مرگومیر در دنیا است.۴۰ درصد از مرگومیرها در کشورهای پیشرفته و ۲۵ درصد در کشورهای درحالتوسعه ناشی از بیماریهای قلبی_ عروقی است. در کشور ما نیز بیماریهای قلبی _ عروقی یکی از شایعترین علل مرگومیر است.
عوامل زیادی در بروز بیماریهای قلبی عروقی مؤثرند که از مهمترین آنها میتوان اختلال در چربیهای خون، فشارخون بالا، چاقی، کمتحرکی، استرس، فشارهای روحی و روانی، استعمال دخانیات، رژیم غذایی نامناسب و مصرف زیاد روغن و چربی را نام برد.
مصرف زیاد روغن و چربی در برنامههای غذایی روزانه علاوه بر اینکه خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد با افزایش دریافت کالری که در بدن بهصورت چربی ذخیره میشود، درنهایت اضافهوزن و چاقی را به دنبال دارد. اضافهوزن و چاقی زمینه را برای ابتلا به سایر بیماریهای غیر واگیر ازجمله دیابت و انواع سرطان فراهم میکند. کاهش مصرف روغن و چربی و استفاده درست از روغنها نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماریها دارد.
با رعایت نکات زیر در مصرف چربی و روغن میتوانید از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کنید:
محصولات پیشنهادی:
بلک ماسک
برای پیشگیری از افزایش فشارخون به چه نکاتی توجه کنیم؟
نمک خوراکی حاصل ترکیب دو عنصر سدیم و کلر است. اثرات نمک بر فشارخون به علت وجود عنصر سدیم در این ترکیب است. در افرادی که سطح سدیم خون بالا و سطح پتاسیم پایین است خطر افزایش فشارخون که خود مسبب بیماریهای قلبی و سکته است، افزایش مییابد. در حال حاضر مصرف سدیم در جهان در حال افزایش و مصرف پتاسیم در حال کاهش است. سدیم بهطور طبیعی در انواع غذاها یافت میشود. بهطور مثال در شیر و خامه تقریباً معادل ۵۰ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم و در تخممرغ تقریباً ۸۰ میلیگرم سدیم در هر ۱۰۰ گرم وجود دارد.
سدیم در غذاهای فرآوری شده به میزان بیشتری وجود دارد. علاوه بر کاهش دریافت سدیم، باید پتاسیم دریافتی که بهطور طبیعی با مصرف سبزیها و میوهها تأمین میشود، افزایش یابد.
افزایش دریافت پتاسیم در حد توصیهشده، فشارخون را کاهش میدهد. در حال حاضر در کشور ما نوعی از نمک خوراکی تولید میشود که از پتاسیم بجای سدیم در ترکیب آن استفادهشده است. این نوع نمک (نمک پتاسیم) فقط در داروخانههای کشور جهت مصرف برخی گروه خاص ازجمله افراد مبتلابه فشارخون بالا قابلعرضه هست:
نمک پتاسیم برای درمان و جلوگیری از کاهش سطح پتاسیم در افرادی است که به سبب مصرف داروهای مدر یا برخی داروهای دیگر، یا برخی داروهای خاص ممکن است دچار افت پتاسیم خون شوند. این نوع نمک با تجویز پزشک مورداستفاده قرار میگیرد.
توجه: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که میزان مصرف سدیم در بالغین باید کمتر از ۲۳۰۰ میلیگرم در روز (معادل حدود ۵ گرم نمک) باشد. در سنین پایینتر (۱۵-۲ سال) حداکثر میزان توصیهشده برای مصرف سدیم معادل میزان توصیهشده برای بزرگسالان است که باید بر پایه میزان نیاز کودکان به انرژی تنظیم شود.
برای پیشگیری از افزایش فشارخون و بیماریهای قلبی عروقی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
درباره این سایت